Viva la Tan Spray Tan Amersfoort

 
FAQ
1. Is spray-tanning schadelijk voor mijn huid ?
Nee, integendeel, het is eerder verzorgend.  Wij werken uitsluitend met producten van Vani-t , Whitetobrown & Vitaliberata. Deze tanning-lotions zijn van de hoogste kwaliteit;
Dierproefvrij
Organisch en hypoallergeen
Vrij van parabenen, alcohol en chemicaliën
Ook geschikt voor de gevoelige huid
 
2. Hoelang blijft mijn kleur mooi ?
De teint word ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgd. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en tijdens het douchen het gebruiken van milde zeep. Zolang de teint nog mooi is dep je dan droog na het douchen inplaats van wrijven met een handdoek. 
 

3. Kan ik met een spray-tan zonnen ?

Ja, dat kan. Spray-tanning is juist een aanrader wanneer je mooi bruin op je vakantie bestemming wilt aankomen! Je kleurt gewoon onder je spray tanning door. Let wel op want je bent niet extra beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

4.  Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste een spray tan boeken ?

Om alle risico's te vermijden kan je bij ons een bruidsarrangement boeken. Dit houdt in dat we eerst een proefbehandeling doen minimaal 10 dagen voor de bruiloft. Daarna krijg je het mooiste resultaat om de spray-tan 2/3 dagen van tevoren te plannen. Je bruine teint is dan op haar mooist en je hebt geen risico dat er vlekken op je jurk komen.

5. Is spray tanning voor iedereen geschikt ?

Er zijn geen nadelige effecten bekend, maar om het zekere voor het onzekere te nemen wordt spray-tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij of schaafwondjes en tijdens de eerste 3 maanden van een zwangerschap. Heb je twijfels ? Neem dan altijd even contact op met je huisarts. Wanneer je last hebt van vitiligo of pigment vlekken is het juist de moeite waard om een spray-tan te nemen.

6.  Word ik niet oranje ?

Vroeger gebruikte mensen vaak een zelfbruiner.  Hiervan kreeg je vaak vlekken of zag je er uit alsof je teveel wortels had gegeten. De tanning lotions die wij gebruiken geven een prachtige natuurlijk ogende bruine teint. Afhankelijk van wat je wilt kan je een lichte kleur of een dieper bruine teint kiezen. Je hoeft je sowieso over het resultaat geen zorgen te maken!

7.  Wat is DHA en is het veilig ?

DHA ( Dihydroxyacetone ) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel  is vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een natuurlijke reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. De concentratie DHA in zelfbruinende producten die je vind bij de drogisterij ligt tussen de 3 en 5%. Het percentage wat wij in de salon gebruiken ligt veel hoger. Namelijk tussen de 8 en 20%.

8. Waarom zou ik niet gewoon onder de zonnebank gaan ?

Een recent amerikaans onderzoek concludeert dat wie vaak onder de zonnebank ligt, meer kans heeft om een aggressieve vorm van huidkanker te krijgen. Het risico op kanker neemt met 74% toe als iemand regelmatig onder de zonnebank gaat. Melanomen zijn een van de snelst groeiende vormen van huidkanker in Amerika. Het is dus beter om zo weinig mogelijk onder de zonnebank te kruipen. Daarintegen is DHA ( spray-tanning )niet schadelijk voor de huid en zijn er zelfs extra verzorgende bestanddelen toegevoegd om de huid te verzorgen en hydrateren.